Glasajte za Lika Destination – Svjetski primjer održive destinacije

U prosincu 2020. godine Lika je uvrštena u prestižan popis TOP 100 održivih globalnih destinacija. U organizaciji Global Green Destinations (međunarodna zaklada za promicanje i okupljanje svjetski održivih destinacija) po prvi puta uvrstila je Liku na ovaj prestižan popis.

TOP 100 najboljih destinacija pokrenut je kako bi se prezentirale najbolje svjetske destinacije i njihovi napori za upravljanje održivim turizmom.

15 najboljih destinacija

Odabirom stručnog žirija Lika Destination uvrštena je u uži izbor 15 najboljih destinacija na temelju specifičnih kriterija.  Lika je uvrštena u ovaj izbor radi suradnje lokalne zajednice koje su povezane kroz projekt s temom “Lokalni proizvodi u funkciji održivog turizma”. Posebno se ističe uspostavljen Lika Quality sustav na području Lika Destinacije.

Ovaj jedinstveni sustav označava i promiče proizvode koji se proizvode u Lika Destinaciji te zadovoljavaju specifične kriterije. Neke od kategorija proizvoda koji se mogu kupiti s oznakom Lika Quality– sir, med, meso i mesne prerađevine, voće, rakije, suveniri itd.

Glasaj za Liku, glasaj za Hrvatsku

Predstavljane 15 finalista u 5 kategorija održat će se na međunarodnom sajmu turizma u Berlinu 12. ožujka. U Berlinu će biti uručeno i priznanje odabranoj destinaciji pod nazivom People’s Choice Award.

People’s Choice Award je on-line sustav glasovanja u koji je uvrštena i Lika Destination!

 

Pozivamo Vas da svoj glas date našoj destinaciji kako bi bili još poznatiji i priznatiji u Hrvatskoj i svijetu!

KAKO GLASATI

  1. Kliknite na link https://greendestinations.org/peoples-choice-award/
  2. Unesite svoju e-mail adresu
  3. Izaberite EUROPE i kliknite DALJE
  4. Izaberite Lika, Croatia (druga po redu) i kliknite DALJE
  5. Kliknite PODNESI

I to je to! Glasali se za Liku u manje od 15 sec.

Hvala Vam od srca i posjetite nas u svjetskoj TOP održivoj destinaciji- Lika Destination! ,

Više informacija o Lika Destination 

saznaj OVDJE

 

Open chat